Daha önce paylaştığımız Resmi Yöntem veya Docker Yöntemi ile sunucunuzu kurdunuz. Ancak şu anki haliyle sunucunuz yalnızca orijinal lisansa sahip oyuncuları kabul ediyor.
Eğer sunucunuzun, toplulukta yaygın olarak kullanılan Hytale F2P Launcher ile giriş yapan oyuncular tarafından erişilebilir olmasını istiyorsanız, sunucu dosyalarınızı "yamalamanız" (patch) gerekmektedir.
⚠️ Yasal Uyarı: Bu işlem resmi olmayan, topluluk yapımı bir yama kullanır. Bu rehber eğitim amaçlıdır ve riskleri sunucu sahibine aittir.
📥 1. Adım: Yamalı Dosyayı İndirme
F2P Launcher geliştiricileri, sunucuların lisans kontrolünü (Auth) devre dışı bırakan özel bir .jar dosyası paylaşmaktadır. Bu dosyaya ulaşmak için resmi topluluk Discord sunucusuna katılmanız gerekir.
- Discord Sunucusuna Katılın: Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak Hytale F2P topluluğuna giriş yapın:
👉 Hytale F2P Discord Sunucusu
- Kanalı Bulun: Discord içinde
#open-public-server kanalını bulun.
- Dosyayı İndirin: Bu kanalda paylaşılan
JAR RELEASE (Genellikle HytaleServer.zip içindedir) dosyasını bilgisayarınıza indirin ve arşivden çıkartın.
🛠️ 2. Adım: Sunucu Dosyasını Değiştirme
Bu adım, sunucuyu hangi yöntemle kurduğunuza göre değişir. Lütfen kendi kurulumunuza uygun başlığı takip edin.
🅰️ Resmi (Manuel) Kurulum Yapanlar İçin
Eğer sunucuyu klasör içinde java -jar... komutuyla çalıştırıyorsanız:
- Sunucuyu Durdurun: Sunucu açık ise kapatın.
- Dosya Konumuna Gidin: Sunucu dosyalarınızın olduğu klasörü açın.
- Yedek Alın:
Server klasörüne girin ve orijinal HytaleServer.jar dosyasının adını HytaleServer_ORJ.jar olarak değiştirin (Sorun olursa geri dönebilmek için).
- Dosyayı Değiştirin: İndirdiğiniz yamalı dosyayı bu klasöre atın ve adının tam olarak
HytaleServer.jar olduğundan emin olun.
- Başlatın: Sunucunuzu her zamanki gibi başlatın. Artık F2P Launcher ile giriş yapılabilir!
🅱️ Docker Yöntemi Kullananlar İçin
Eğer Docker Rehberimizi kullandıysanız:
Konteyneri Durdurun:
docker-compose down
Dosya Konumuna Gidin: Docker kurulumunu yaptığınız dizindeki server-files/Server/ klasörüne gidin.
Yol: HytaleServer/server-files/Server/
Dosyayı Değiştirin: Orijinal HytaleServer.jar dosyasını silin (veya yedeğini alın) ve indirdiğiniz yamalı dosyayı buraya yapıştırın.
Otomatik Güncellemeyi Kapatın (Önemli!):
Docker imajı her başlatıldığında dosyaları doğrulamak isteyebilir ve yamalı dosyanızı orijinaliyle değiştirebilir. Bunu engellemek için .env dosyanızı açın ve şu ayarı yapın/değiştirin:
DOWNLOAD_ON_START=false
[Not: Bu ayar imaj sürümüne göre değişiklik gösterebilir, eğer false yapmanıza rağmen dosya değişiyorsa entrypoint scriptini kontrol etmek gerekebilir.]
- Başlatın:
docker-compose up -d
✅ 3. Adım: Test Etme
Sunucunuz açıldıktan sonra F2P Launcher'ı açın:
- Multiplayer sekmesine gelin.
- Direct Connect veya Add Server diyerek sunucu IP adresinizi (veya yerel ağdaysanız
127.0.0.1) yazın.
- Giriş yapmayı deneyin.
💡 İpucu: F2P Launcher, "Online Play" özelliği ile yerel sunucuları desteklese de, Dedicated Server kurmak her zaman daha performanslıdır.
📢 Forum Tartışması: F2P Sunucular Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
Hytale'in geniş kitlelere ulaşması için F2P sunucuların olması sizce topluluğu büyütür mü, yoksa güvenlik sorunlarına mı yol açar? Sunucunuzu halka açarken nelere dikkat ediyorsunuz?
👇 Yorumlarda sunucu IP'nizi paylaşarak test etmemizi isteyebilirsiniz!