🧭 Hytale Sunucu Kurulum Rehberi: Hangi Yöntem Size Göre?
Hytale dünyasında arkadaşlarınızla oynamanın veya devasa bir topluluk sunucusu kurmanın birden fazla yolu var. HyTurkiye olarak, her seviyeden kullanıcıya hitap eden kapsamlı rehberler hazırladık.
Kafanız mı karışık? Hangi yöntemi seçeceğinizi bilmiyor musunuz? Aşağıdaki özetlere göz atın ve size en uygun olan rehbere tıklayın!
🏗️ Adım 1: Sunucunun Temelini Atın (Kurulum)
Bir sunucu sahibi olmak için öncelikle sunucu dosyalarını indirip çalıştırmanız gerekir. Bunun için iki ana yöntemimiz var:
🅰️ Seçenek: Resmi (Manuel) Yöntem
Bilgisayarınıza Java 25 kurarak, dosyaları tek tek yönettiğiniz geleneksel yöntem.
🅱️ Seçenek: Docker Yöntemi (Önerilen) 🐳
Tek bir komutla, izole edilmiş ve Java sürümüyle uğraşmadan kurulum yapmanızı sağlar.
🔓 Adım 2: Kapıları Herkese Açın (F2P Yama)
Sunucunuzu kurdunuz ama sadece orijinal lisansı olanlar mı girebiliyor? Eğer sunucunuzun Hytale F2P Launcher kullanan geniş oyuncu kitlesine de açık olmasını istiyorsanız, küçük bir dosya değişimi yapmanız gerekir.
🌐 Adım 3: Bağlantı Sorunlarını Çözün (Portsuz Oynama)
Sunucuyu kurdunuz, yamasını yaptınız ama arkadaşlarınız "Sunucuya Bağlanılamadı" hatası mı alıyor? Modem arayüzüne girip Port Açmak (Port Forwarding) ile uğraşmak istemiyorsanız bu rehber tam size göre.
📊 Özet Karşılaştırma Tablosu
| Özellik | Resmi Yöntem | Docker Yöntemi | F2P Yaması | Hamachi/Radmin |
| Kurulum Hızı | Orta | Çok Hızlı | Hızlı | Anlık |
| Java Gereksinimi | Manuel Kurulum | İçinde Gelir | - | - |
| Oyuncu Kitlesi | Sadece Lisanslı | Sadece Lisanslı | Herkes | Arkadaş Grubu |
| Uzaktan Erişim | Port Gerekir | Port Gerekir | Port Gerekir | Port Gerekmez |
📢 Forum Tartışması: Sizin Setup'ınız Nasıl?
Hangi kurulum yöntemini tercih ettiniz? Evden mi sunucu açıyorsunuz yoksa bir VDS/VPS mi kiraladınız?
👇 Yorumlarda kendi kurulum hikayenizi ve yeni başlayanlara tavsiyelerinizi paylaşın!